oppassen.nl

Een gastouder (of oppas) vinden doe je zo!

Toen ik nog zwanger was van Ninthe, startten wij onze zoektocht naar een geschikte opvang. Omdat ik toen nog heel veel flexibiliteit nodig had, besloten we – na alle voors en tegens te hebben afgewogen – om te gaan voor een gastouder. Maar dan komt meteen de volgende vraag. Waar vind je die?

Tegenwoordig begin je al snel je zoektocht online, en dat hadden wij dus ook gedaan. Hier kwamen we uiteindelijk terecht op de website van Oppassen.nl. Met meer dan 80.000 gebruikers is dat de grootste oppas community van Nederland. Geen wonder dus dat we hier in een handomdraai een voor ons geschikte gastouder vonden! Naast de geregistreerde gastouders kent de site ook een groot aanbod aan oppassen.

Oppassen.nl

Op de site vonden we in een handomdraai alle beschikbare oppassen/gastouders bij ons in de buurt. We hoefden er alleen maar onze postcode voor in te voeren, en er kwam een mooi overzicht te voorschijn.

Iedereen die geregistreerd staat als oppas heeft een eigen profiel, en daar staat ook de wijk/buurt waarin ze wonen en werken. We woonden toen echter nog niet zo lang in onze huidige woonplaats en die namen zeiden ons niet zo veel. Maar gelukkig zit er ook een handige overzichtskaart bij, waarop we precies konden zien waar welke oppas gevestigd was. En zo vonden we ook een gastouder heel dicht bij ons in de buurt!

logo-928x232

Een geschikte gastouder vinden

Er is een groot aanbod, dus het kan nog best wel eens lastig zijn om te kiezen welke gastouder je het meest geschikt vindt. Gelukkig bevatten de profielen ook veel informatie op basis waarvan je een eerste selectie kunt maken. Belangrijke informatie zoals wanneer diegene beschikbaar is, welke ervaring ze heeft, wat haar achtergrond is en misschien heeft ze er ook wel een foto en een verhaaltje bij gezet die je een eerste indruk geven van wat voor vlees je in de kuip hebt. Al met al kan er zo al een mooi beeld ontstaan of het iemand is die je aanspreekt, of niet. En dan is de stap naar het eerste contact toe heel simpel.

Via de ‘direct contact’  knop kun je namelijk heel snel en direct met de gewenste gastouder/oppas in contact treden. Je kunt zo meteen een berichtje met een persoonlijke boodschap naar de diegene toe sturen en je eventuele vragen stellen. Je betaalt geen dure bemiddelingskosten, maar alleen een vergoeding voor het reageren op de oppassen. Zo ben je uiteindelijk een stuk goedkoper uit dan bij bemiddelingsbureaus.

Staat er geen geschikte opvang tussen?

Wellicht ben je toch nog niet helemaal zeker van het aanbod dat je op dat moment vindt. Geen paniek, gelukkig heeft de site een gratis e-mail service. Je hoeft alleen maar je voorkeuren door te geven en als er zich iemand nieuw registreert die aan jouw eisen voldoet, krijg je een mailtje. Een geschikte oppas vinden was nog nooit eerder zo simpel!

En zo vonden dus ook wij al heel snel een voor ons geschikte gastouder en daar is Ninthe zo’n 1,5 jaar met veel plezier naar toe gegaan! Mochten we nog eens een oppas in de buurt nodig hebben, dan weten we inmiddels goed waar we die in een handomdraai kunnen vinden: bij Oppassen.nl!

Maak je ook wel eens gebruik van een oppas of gastouder? Hoe heb jij die gevonden? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen, laat het me weten in de reacties!

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

* Dit bericht is tot stand gekomen middels een samenwerking *

Comments

comments

Een gedachte over “Een gastouder (of oppas) vinden doe je zo!”

Leuk als je een reactie achterlaat!