Recensie smartphonelens + winactie telefoonhoesjestore.nl

Zoals jullie wellicht is opgevallen, maak ik in het dagelijks leven graag en veel foto’s. Ik vind het leuk om alles vast te leggen en om de foto’s te bewaren voor later. Het liefst met mijn spiegelreflexcamera, maar ook mijn smartphone wordt regelmatig gebruikt. En dan erger ik me vaak wel behoorlijk aan de kwaliteit van de foto’s die mijn telefoon maakt. Maar toen kwam ik op telefoonhoesjestore.nl iets tofs tegen: een smartphonelens! In samenwerking met hen mocht ik een review doen, en heb ik ook nog eens een toffe winactie voor jou! Lees dus snel verder!

Wat is een smartphonelens?

Misschien denk je nu net zoals dat ik eerst dacht, wat is een smartphonelens? Ik had namelijk zelf ook nog niet eerder gezien dat dit bestond. Maar het is dus een lenskit voor op je eigen smartphone. Doordat ze universeel zijn, zijn ze op iedere telefoon te gebruiken. Met een klip bevestig je de lens namelijk op je camera, en zo kun je met je telefoon meteen kwalitatief betere foto’s maken!

De lenskit die ik mocht reviewen, bevatte maarliefst 4 verschillende lenzen: een macro lens, een wide angle lens, een fish eye lens en een telelens. Daarnaast bevatte het  pakket nog twee klipjes om de verschillende lenzen op te kunnen bevestigen, en een handig  opbergzakje om alles bij elkaar te kunnen houden.

telefoonhoesjestore.nl

De kwaliteit van je foto’s gaat er op vooruit!

smartphonelens telefoonhoesjestore.nl smartphonelens telefoonhoesjestore.nl

De bovenste van deze twee foto’s heb ik genomen met mijn camera zonder extra lens. De onderste foto is genomen met de wide angle lens. Beide foto’s zijn van dezelfde afstand genomen, dus je ziet meteen dat de wide angle lens doet wat het beloofd: het laat een grotere hoek ziek en je krijgt dus meer in beeld. Maar wat je ook ziet is de donkere ring rondom de foto van waar de extra lens voor de lens van de telefoon is. Dit is dus meteen de beperking van deze lensset. Wat bij mijn telefoon wel oplossing bood is dat ik hem ook kan instellen om vierkante foto’s te maken, en ik het beeld dus al meteen verklein. Dan heb je eigenlijk geen last meer van deze zwarte ring om je foto’s.

smartphonelens telefoonhoesjestore.nl

Deze volgende foto is gemaakt met de micro lens. Zoals je kunt zien kun je daarmee enorm inzoomen op een voorwerp en hiermee haarscherpe foto’s maken. Ik wilde een vergelijkbare foto met mijn telefoon zonder micro lens maken, maar dit was simpelweg niet mogelijk. Mijn telefoon is zelf niet in staat om foto’s van zo dichtbij te maken, en daar heb ik best wel eens op mis gegrepen als ik iets van dichtbij helder op de foto wilde zetten. Zo’n microlens kan daar dus zeker uitkomst bij bieden!

In het dagelijks gebruik

Hoe wel ik eigenlijk vooraf het meest enthousiast werd van de telelens, ben ik dat achteraf van de micro en wide angle lens. Ik denk namelijk dat deze het meest toepasbaar zijn in het dagelijks gebruik. Je zet ze heel eenvoudig op je camera, hebt meteen duidelijk beeld en neemt het gemakkelijk overal mee naartoe.

De telelens daarentegen vond ik zelf erg lastig om goed op mijn telefoon te krijgen. Daarop heb ik echt wel even zitten puzzelen, omdat ik niets goed in beeld kreeg. Toen het uiteindelijk wel lukte, kon ik echter wel objecten veel dichter bij halen dan mijn telefoon dat zonder telelens zou kunnen, en dan nog haarfijn ook.

smartphonelens telefoonhoesjestore.nl

Deze foto is namelijk echt van een paar meter verderop genomen dan de eerste foto’s. Je haalt het dus gemakkelijk dichterbij, en de kwaliteit blijft mooi. Maar de donkere kring rondom te foto is dan wel ook weer duidelijk aanwezig. Doordat deze lens lastig te gebruiken is, zul je in het dagelijks leven dus waarschijnlijk meer de microlens en de wide angle lens gebruiken. Of de fish eye lens, die eigenlijk nog meer van de omgeving in beeld brengt dan de wide angle.

Nog een nadeel en een voordeel

Hier zie je twee foto’s die vanaf dezelfde afstand gemaakt zijn. Doordat ik hier de instellingen van mijn telefoon op vierkante foto had gezet, heb je zoals je ziet geen last meer van de donkere ring in beeld.

De linkerfoto is gemaakt met de wide angle lens, de rechter foto is gemaakt zonder extra lens. Wat je dus ook ziet, is dat de lens op je telefoon ervoor zorgt dat er minder licht in de lens van je telefoon kan vallen. Hierdoor wordt de foto dus donkerder, en als je een foto maakt in lichtomstandigheden die al niet ideaal zijn, is dit nog een beperking.

smartphonelens telefoonhoesjestore.nl

Maar wat ik dan echt ook wel weer een super pluspunt vind, is dat je dankzij het gebruiksgemak en de bevestiging met een klip, je de lens ook op je selfie camera kan zetten. Deze camera is eigenlijk standaard van mindere kwaliteit dan de gewone camera, maar dankzij de lenskit kan je dus ook hier de kwaliteit van je foto’s verbeteren!

Conclusie?

Al met al ben ik dus eigenlijk best wel te spreken over zo’n smartphone lenskit! Om het in het dagelijks leven nog goed uit te proberen, had ik het ook meegenomen naar een middagje met vrienden. Je neemt het veel gemakkelijker mee dan een spiegelreflex camera, en de klip met extra lens kun je in veel gevallen ook nog eens gewoon op je telefoon laten zitten. Zo lag de telefoon naast me, en als ik een foto wilde maken dan kon ik hem er zo bij pakken en meteen een foto maken met de extra lens. Hierdoor kan ik dus in veel meer situaties kwalitatief betere foto’s maken. En daar ben ik erg blij mee!

Winactie!!!

Maar dan het volgende! In samenwerking met telefoonhoesjestore.nl mag ik namelijk ook nog eens een hele toffe winactie organiseren! Telefoonhoesjestore.nl heeft een nog veel uitgebreider aanbod dan alleen lenskits, het is ook de plek om bijvoorbeeld op zoek te gaan naar een leuk beschermhoesje voor je mobiele telefoon. Zelf ben ik bijvoorbeeld helemaal fan van deze:

En omdat er voor ieder wat wils is, kan ik de winnaar van deze toffe actie dan ook blij maken met shoptegoed van maar liefst 20 euro! Hiermee kun je dus zelf iets uitzoeken wat je bevalt, zoals een lenskit, een iPhone 7 hoesje of iets anders tofs uit de collectie!

Hoe maak je kans?

Meedoen is simpel! Je hoeft alleen maar een reactie achter te laten onder dit bericht, of onder het berichtje van deze winactie op Facebook. Wel zouden we het ook op prijs stellen als je de facebookpagina van Leven als Mama en van Telefoonhoesjestore.nl volgt op Facebook of de andere social media kanalen. Natuurlijk mag je daar dit bericht ook delen.

De winactie loopt tot en met maandag 19 december en de winnaar krijgt daarna persoonlijke bericht. Zorg dus dat je een geldig e-mailadres achterlaat in je reactie onder dit bericht!

Voor welk product zou jij die 20 euro shoptegoed willen winnen?

Liefs, Cindy

Bron uitgelichte afbeelding: telefoonhoesjestore.nl

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Comments

comments

13 gedachten over “Recensie smartphonelens + winactie telefoonhoesjestore.nl”

 1. Wauw… Dat is zeker een enorm verschil, zeker een aanrader lijkt me…. Leuke actie, en ik doe zeker graag mee voor dat fijne shoptegoed, om straks misschien nog betere foto’s met mijn mobiel te maken!
  Superleuke en lieve actie zeg
  Groetje Ilsiee

 2. Ik zou een hoesje aanschaffen voor mijn telefoon en ik twijfel nog tussen het hoesje waar jij fan van bent: de SMILE BOOKTYPE HOES van of de OLIFANT BOOKTYPE HOES. Mocht ik winnen dan hak ik de knoop wel door 😉

 3. Wat leuk, ik loot graag mee!
  Ik zou graag zo’n smartphonelens aanschaffen om mooiere foto’s te maken.
  Leven als Mama en Telefoonhoesjestore.nl like ik nu allebei op FB.
  Nu maar duimen…..
  Fijne decembermaand en groeten, Grete Karina

 4. Goh, ik wist niet eens dat zo’n kit bestond! Klinkt allemaal wel erg goed, misschien ook wel iets voor mij. Waag in ieder geval graag een kansje voor dit shoptegoed! Ik volg u ook op Instagram en Twitter (marcia1981k) en op FB (Marcia Kan)

 5. Ik maak ontzettend graag een kans! Toevallig afgelopen weekend een nieuw toestel uit mogen zoeken die we volgende week gaan ophalen 🙂 En daar moet natuurlijk ook een nieuw hoesje bij!!

  Natuurlijk like ik beide pagina’s 🙂

 6. Wat een leuke winactie 🙂 Ik mag binnenkort een nieuwe mobiel uitkiezen, dus ik zou een heeeel leuk hoesje uitzoeken, altijd leuk!!!

 7. Ik doe graag mee met je actie! Ik zou het shoptegoed besteden aan een Universele Houten Standaard voor mijn telefoon. Handig voor op mijn bureau :).

Leuk als je een reactie achterlaat!