inbakervleugels

Inbakervleugels: als gewoon inbakeren niet (meer) mogelijk is.

Eerder kwam hier al een blog bij over inbakeren. Iets waar wij zowel bij Ninthe als bij Milas dankbaar gebruik van maakten zodat ze aan een goede (nacht)rust toekwamen. Maar er zijn situaties waarin inbakeren niet (meer) mogelijk is. Maar vaak is er dan wel een prima alternatief mogelijk die bij velen nog niet bekend is: de inbakervleugels.

Wanneer is inbakeren niet (meer) mogelijk?

Er zijn situaties waarin je niet meer gewoon kunt inbakeren, of een inbakerslaapzak kunt gebruiken. Zowel bij Ninthe als bij Milas hebben we deze momenten gekend.

Ninthe paste namelijk niet meer in de inbakerslaapzak doordat ze een spreidbroek aangemeten kreeg. Hierdoor stonden haar benen in een gespreide stand, en dat betekende dat ze niet meer in de inbakerslaapzak paste.

Milas werd rond de 6 maanden te groot voor een inbakerslaapzak. Hij groeide er uit, en grotere maatjes waren er niet. Maar gewoon los slapen, daar was hij op dat moment nog niet aan toe.

Ook kan het zijn dat je kindje al snel leert rollen van zijn rug naar zijn buik. Vanaf dat moment wordt inbakeren ook afgeraden. Als een kindje ingebakerd van zijn rug naar zijn buik rolt, heeft het namelijk niet zijn armen vrij en kan het niet terug rollen. Dit kan gevaarlijk zijn.

Ten slot kan inbakeren afgeraden worden als het te warm is, of als je kindje veel last heeft van uitslag of eczeem.

inbakervleugels

Het alternatief: inbakervleugels

Bij Ninthe startte wij dus al onze zoektocht naar een alternatief, en zo stuitte wij op de inbakervleugels, ook wel sleepy wings genoemd. Doordat hiermee alleen de armen ingebakerd zitten, heb je al bovenstaande problemen eigenlijk omzeild. Het maakt namelijk niet uit of de benen wel of niet in een spreidbroek zitten. En ook kan je kindje veilig omrollen met deze sleepy wings, als de armen omhoog liggen kan het zichzelf afzetten en weer terugrollen. Ook is het veel koeler dan volledig inbakeren, waardoor je kindje minder last heeft van de warmte.

Het inbakeren afbouwen

Inbakervleugels kunnen ook gebruikt worden om het inbakeren af te bouwen. Waar ze eerst nog helemaal “vast” lagen, krijgen ze met de inbakervleugels iets meer vrijheid met voornamelijk de rest van hun lichaam en wat lichte armbewegingen. Dit is een eerste stap naar een volledige vrijheid.

Voor Milas heeft deze tussenstap heel goed geholpen. Hij paste niet meer in onze puckababy inbakerslaapzak, maar vrij slapen was ook nog geen optie. Daarom hebben we eerst deze inbakervleugels gebruikt. Na een maandje besloten we het af te bouwen, maar eigenlijk was dat al niet meer nodig en van het ene op het andere moment sliep hij zonder enige vorm van inbakeren.

De inbakervleugels of sleepy wings zijn in verschillende webshops op het internet te bestellen.

Kende jij dit product al?

Liefs, Cindy

Bron afbeeldingen: kiekhipwear.nl

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

 

Comments

comments

2 gedachten over “Inbakervleugels: als gewoon inbakeren niet (meer) mogelijk is.”

  1. WAARSCHUWING: ‘Sleepy wings’ worden stellig afgeraden door Consumentenbond en Stichting Wiegedood. Niet gebruiken dus!

Leuk als je een reactie achterlaat!