fotodagboek

Fotodagboek week 50 | Van huisartsenpost tot draaimolen kerstshow

Welkom bij een nieuw fotodagboek van afgelopen week! Helaas was Ninthe weer ziek aan het begin van de week en bezochten we de huisartsenpost. Maar aan het einde van de week was ze weer helemaal opgeknapt en gingen we dansend de week uit. Kijk je mee?

Zondag 11 december

fotodagboek

Zoals ik vorige week al aankondigde in het fotodagboek van toen, hadden we die dag een lootjes ochtend/middag met vrienden. We hadden daarvoor maarliefst vier lootjes getrokken, en voor een van je lootjes personen moesten we een cadeautje uit eigen huis mee nemen. Alexander ging op de creatieve toer en gaf een gaf een paar planken van het kliklaminaat weg die hier nog op zolder lagen. Hij maakte er echter wel een heuse draagbare dansvloer van met de tango pasjes, haha!

fotodagboek

Ook al deden de kinderen niet mee met de lootjes, ze kregen natuurlijk ook wel een paar cadeautjes. Ninthe o.a. dit ding om op te tekenen en je tekeningen weer uit te wissen. Hij viel goed in de smaak.

Deze dag had echter ook een minder leuke kant, want ik merkte al snel dat Ninthe weer helemaal begon te gloeien. In de loop van de middag was ze alleen nog maar aan het huilen en was het voor niemand nog leuk om nog langer te blijven. Ze had duidelijk koorts en we besloten om naar huis te gaan.

fotodagboek

Bij thuiskomst temperatuurde ik haar meteen en bleek ze 39,6 graden koorts te hebben. En dat nadat we net een antibioticakuur hadden afgerond! We gaven haar meteen een zetpil en ik belde ook meteen de huisartsenpost om te overleggen. Die wilde ons graag even zien en binnen een half uur konden we er al terecht. Na dat half uur deed zijn zetpil inmiddels gelukkig ook zijn werk, en was Ninthe een stuk beter te pas dan ze de hele dag geweest was. Fijn! De huisarts kon geen directe aanleiding vinden, maar het was wel vreemd dat ze al snel weer zo’n hoge koorts had. We moesten proberen om urine op te vangen, en daarom kocht ik een paar plaszakken voor de nacht (op het potje plassen wil ze momenteel even niet).

Maandag 12 december

In de ochtend bleek het opvangen van de urine helaas niet gelukt. Ik moest al vroeg werken en mijn schoonmoeder was er. Ze probeerde nog een paar keer om Ninthe op het potje te laten plassen, zonder succes. ’s Middags was ik zelf weer thuis en liep Ninthe haar koorts weer een stuk op in vergelijking met de ochtend. Tegen half vijf had ze weer 39,9 graden koorts. In de nacht brachten we de tweede plaszak aan en probeerde nogmaals om urine op te vangen.

Dinsdag 13 december

Helaas weer zonder succes! De plaszak liet steeds ergens in de loop van de nacht los, en lag dan ’s ochtends los in haar luier. Op dinsdag gaan Ninthe en Milas eigenlijk naar het kinderdagverblijf, maar vandaag bracht ik alleen Milas daarheen en bleef Alexander thuis bij Ninthe. Zelf had ik een monsterwerkdag van 09.30 in de ochtend tot 22u in de avond. Gelukkig begreep ik in de loop van de dag dat het al wel weer stukken beter ging met Ninthe!

En toen ze samen met papa Milas gingen ophalen bij het kinderdagverblijf was ze volgens mij ook weer blij om hem te zien. Kusjes voor Milas!

Woensdag 14 december

fotodagboek

Omdat het weer beter ging met Ninthe, maar ik haar nog niet wilde overvragen, liet ik haar op woensdag zelf kiezen of ze thuis wilde blijven of dat ze naar schooltje (peuterspeelzaal) wilde. Ze gaf zelf aan naar schooltje te willen, dus dat deden we. Daarna bracht ik Milas naar huis en kwam Manouk oppassen die haar puppy “Baas” meenam. Wat een schatje!

fotodagboek

Gelukkig was het met Ninthe op het schooltje ook goed gegaan en was het niet allemaal te veel geweest voor d’r. Bij thuiskomst kon ze ook nog lekker spelen en leek ze eindelijk weer een beetje de oude!

Donderdag 15 december

fotodagboek

Donderdag! Nog even lekker knuffelen met mijn schatjes voordat ik weer moest gaan werken.

fotodagboek

Ook maakte ik ein-de-lijk nog de 7 maanden foto van Milas met zijn milestone card, ook al is dat alweer bijna twee weken geleden. Oeps!

fotodagboek

In de loop van de dag stuurde Alexander nog wat fotootjes, er werd in ieder geval lekker gespeeld.

fotodagboek

En een hele bewogen en niet zo’n duidelijk foto, maar momenteel de enige die we nog hebben van een Milas die eventjes los zit!! Het begin is er. 🙂

Vrijdag 16 december

fotodagboek

Op vrijdagochtend besloot ik met Ninthe en Milas naar de Intratuin in Duiven te gaan. Ik dacht dat Ninthe al die kerstsfeer wel leuk zou vinden en natuurlijk de kerstshow. En wat natuurlijk altijd een grote hit is: er stond een draaimolen! Ninthe ging er wel vier keer in. De eerste twee keer op het paard waren niet zo’n succes. Ze wilde er zelf graag op, maar klemde zich er muurvast op. Het was toch een beetje spannend geloof ik dat ze in haar eentje in de draaimolen moest, zodat ik bij Milas in de wandelwagen kon blijven.

fotodagboek

Milas vond het ook wel mooi om te kijken naar de draaimolen en al die lichtjes!

fotodagboek

En natuurlijk pikte we ook nog een stukje van de kersthow mee. Dat was ook erg mooi gemaakt allemaal en Ninthe keek er ook met veel plezier naar.

fotodagboek

In de middag waren zowel Ninhte als Milas eigenlijk minder gezellig. Ze zaten beide niet lekker in hun vel (hadden allebei de nacht ook slecht geslapen) en er werd dus flink wat gemopperd en gehuild. Om even onze gedachten te verzetten besloot ik een blokje om te gaan.

fotodagboek

Ik met Milas in de wagen, en Ninthe met haar Dora pop in de wagen. Even lekker een blokje om. 🙂

Zaterdag 17 december

fotodagboek fotodagboek

Heerlijk dansend op kerstmuziek samen de ochtend beginnen op deze zaterdag! Helemaal in de stemming konden we daarna gezellig naar muziek op schoot.

fotodagboek

Lekker samen spelen!

fotodagboek

Mijn kleine knappe ventje!

In de middag moest ik het huis weer verlaten om te gaan werken en ook deze zondag mag ik weer aan het werk. Dus verder heb ik vandaag een rustige planning. Fijne zondag!

Liefs, Cindy

Eerdere fotodagboeken terugkijken? Dat kan hier.

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

 

Comments

comments

Leuk als je een reactie achterlaat!