fotodagboek

Fotodagboek week 51 & 52 | Ziek, kerstmis & kerstcircus

Gelukkig nieuwjaar!!! Het is nieuwjaarsdag, maar ook zondag en dus tijd voor een fotodagboek. Afgelopen week had ik een weekje vakantie, en kwamen er geen blogs online. Vandaag daarom met terugwerkende kracht een fotodagboek van niet alleen afgelopen week maar ook de week daarvoor. Twee weken waarin we o.a. ziek de kerstdagen ingingen en  samen met Ninthe het kerstcircus in Ahoy bezochten. Kijk je mee?

Zondag 18 december

fotodagboek fotodagboek

Vandaag moest ik werken, en hadden we verder een rustig dagje. Samen met een hoop mei-mama’s hadden we een babyswap gehouden en mijn pakketje stond al eventjes te wachten onder de kerstboom. Vandaag mocht ik het uitpakken en alle mooie cadeautjes zien die we gekregen hadden!

Maandag 19 december

fotodagboek

Nog een lange werkdag vandaag, waarbij mijn schoonmoeder kwam oppassen. Ik kreeg deze leuke foto van Milas met kerstmuts toegestuurd! Ho ho ho.

Dinsdag 20 december

fotodagboek fotodagboek

Milas en Ninthe waren vandaag op het kinderdagverblijf, en vanuit daar kreeg ik deze leuke kerstkaarten mee naar huis.

Woensdag 21 december

Woensdag stond in het teken van kerstvieringen. Eerst op de peuterspeelzaal, en later op mijn werk.

fotodagboek fotodagboek

Op de peuterspeelzaal mocht ik aansluiten bij de ‘kerstlunch’  omdat ik me had opgegeven als hulpmama. Leuk om dit samen met Ninthe te kunnen doen.

fotodagboek

Ninthe hoefde daarna thuis natuurlijk niet meer te lunchen, dus lunchte ik samen met Milas (waarbij hij vooral lekker zit te kliederen met zijn stukjes brood :)).

fotodagboek

Klaar voor de volgende kerstviering!

fotodagboek

En aan het eind van de middag mochten we naar de kerstviering op mijn werk. Er was een winterbarbecue georganiseerd. Alexander was ook uitgenodigd, omdat hij mentor is van een van de bewoners. Omdat we dus allebei daarheen gingen, namen we de kinderen natuurlijk ook maar mee. Gezellig!

Donderdag 22 december

fotodagboek

De donderdagochtend begon met een knuffel! Super schattig zo samen. Ninthe wil steeds vaker even Milas een knuffel geven, hartstikke lief zo samen.

fotodagboek

En na je dosis knuffels ga je natuurlijk de krant lezen, haha.

fotodagboek

Bijna kerstmis!

Vrijdag 23 december

fotodagboek

Vandaag speelde we in de ochtend lekker thuis. Ninthe ging in deze kist zitten en vroeg zelf of ik een foto wilde maken. In de middag bracht ik Ninthe en Milas naar mijn moeder omdat ze daar gingen logeren. Alexander en ik gingen op onze maandelijkse date lekker samen uit eten en naar de film. We zagen de film Collateral Beauty, echt een aanrader!

Zaterdag 24 december

fotodagboek

Lekker spelen en kralen rijgen bij oma en opa! Aan het eind van de ochtend haalde we Ninthe en Milas lekker weer op. Milas was helaas wel een beetje ziek geweest, maar verder hadden ze het goed gehad en konden we ons thuis gaan klaarmaken voor kerstmis en de kerstcadeautjes.

fotodagboek

Bij thuiskomst hadden we de kerstcadeautjes klaarliggen bij de kerstboom en hadden we deze ballenbak/tent met kruiptunnel opgezet. Ninthe vond het erg leuk om mee te spelen.

fotodagboek

Cadeautjes uitpakken!

fotodagboek

En de cadeautjes voor Milas waren natuurlijk het meest interessant dus vooral daar wilde Ninthe mee spelen, haha.

Achteraf waren we blij dat we aan het begin van de middag de cadeautjes al hadden gedaan, want halverwege de middag ging ik me steeds beroerder voelen en de rest van de dag lag ik ziek en spugend op de bank. Eigenlijk wilde we op kerstavond nog een lichtjesroute gaan wandelen, om alle kerstversiering te bekijken, maar dat sloegen we nu maar over. En na mijn gespuug in de avond begon het bij Ninthe in de nacht.

Zondag 25 december

In de ochtend leken we allemaal weer een beetje beter uit bed te komen, dus gingen we toch op pad om eerste kerstdag te vieren bij opa en oma in Zeeland. Twee uur rijden, en de hele rit ging het goed tot 10 minuten voor aankomst. Toen moest Ninthe alsnog spugen, dus daar ging haar mooie kerstpakje meteen de was in.

fotodagboek

In Zeeland stond een mooi gedekte tafel op ons te wachten en een heerlijke compleet verzorgd kerstdiner.

fotodagboek

Ondanks dat Ninthe ziek geweest was kon Ninthe er toch ook nog lekker van smullen. Deze sneeuwpop ijsco vond ze erg leuk.

fotodagboek

Nog een – niet al te best – fotootje van Milas in zijn eerste kerstdag pakje!

Maandag 26 december

fotodagboek

Tweede kerstdag werden we op ons gemakje wakker. Ninthe kroop nog even bij ons in bed, en is helemaal geïnteresseerd in onze brillen. Hier deed ze Alexander zijn bril op, zelf vindt ze het helemaal leuk. Ze vraagt regelmatig of ze ook een bril mag, haha.

fotodagboek

Vervolgens gingen we bij mijn moeder thuis kerstlunchen en ook daar waren er cadeautjes om uit te pakken. Ninthe vond het allemaal fantastisch en hielp iedereen mee om zijn of haar cadeautjes uit te pakken.

fotodagboek

En later door naar de andere opa en oma, waar ze alweer cadeautjes kreeg. De bofkont.

fotodagboek

’s Avonds gingen we daar met zijn allen gourmetten. Milas probeert stiekem wat frietjes te jatten. 😉

Dinsdag 27 december

fotodagboek

Dinsdag was ik lekker vrij, en Ninthe en Milas gingen naar het kinderdagverblijf. Ninthe eet daar warm, dus dan eet ze ’s avonds thuis brood. Ze is dan altijd super hongerig en eet ons helemaal arm. Behalve de korstjes, die moet ze niet en worden lekker gestructureerd op tafel neergelegd.

Woensdag 28 december

fotodagboek

Goedemorgen woensdag! Geen peuterspeelzaal in verband met de kerstvakantie vandaag. Dus lekker een thuisdagje.

fotodagboek fotodagboek

’s Avonds gingen we alsnog de lichtjesroute wandelen die we met kerstavond moesten overslaan. Mooi alle kerstlampjes en versieringen bekijken, altijd leuk met deze tijd van het jaar.
Donderdag 29 december

fotodagboek

Op donderdag hadden we iets tofs op de agenda staan: we gingen naar het kerstcircus in Ahoy! Ninthe vond het in het begin super spannend, maar begon het met de minuut leuker te vinden en heeft 2,5 uur bijna ademloos zitten kijken.

Er werd een hele leuke show weg gegeven en we hadden super plaatsen op de tweede rij, waardoor we alles erg goed konden zien.

fotodagboek

Er was ook nog een draaimolen op de christmas fair, welke ook in Ahoy was. Ook dit vond Ninthe erg leuk.

Vrijdag 30 december

fotodagboek

Vrijdag was de laatste dag van mijn weekje vrij, dus we deden thuis lekker rustig aan. Milas kan steeds beter zelf zitten, hij kan nu heel eventjes los blijven zitten om te spelen en vindt dit zelf ook erg leuk.

fotodagboek

Ook is hij hartstikke lenig haha, tenen in zijn mond!

fotodagboek

Ninthe lekker verven.

fotodagboek

Milas at vandaag zijn eerste baby rijstewafel. Hij vond het erg lekker en nam zelfs de moeite om zijn eigen eten vast te houden in zijn mond (wat hij normaal gesproken echt niet doet).

fotodagboek

En nog lekker samen met Ninthe op de foto.

Zaterdag 31 december

fotodagboek

Zaterdag was het natuurlijk oudjaarsdag. En dus gingen we in de rij staan voor oliebollen!

fotodagboek

Ook was ik vandaag foto’s aan het maken van Milas bij Winnie the Pooh, omdat hij alweer bijna 8 maanden is. Maar Ninthe wilde ook graag mee op de foto dus daar maakte ik dankbaar gebruik van. Heerlijk die twee zo samen!

En verder moest ik na een weekje vakantie vandaag toch echt weer gaan werken en had ik een late dienst. Tot 22u moest ik werken, dus oud op nieuw kon ik wel thuis vieren.

En nu dit online komt is het zondagochtend en mag ik ook weer een vroege dienst draaien. De eerste dienst van het nieuwe jaar en dan vanavond lekker rustig aan! Jullie nog plannen op deze nieuwjaarsdag?

Hoe dan ook, de beste wensen voor jullie allemaal!

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Comments

comments

2 gedachten over “Fotodagboek week 51 & 52 | Ziek, kerstmis & kerstcircus”

  1. Beste wensen voor het nieuwe jaar! Dat we ook in 2017 weer veel leuke verhalen en samenwerkingen voorbij mogen zien komen. Groetjes!

Leuk als je een reactie achterlaat!