8 maanden

Milas 8 maanden!

Volgens mij zeg ik het hartstikke vaak, maar; Wat gaat het toch vlug! Vandaag is Milas alweer 8 maandjes oud. De tijd vliegt voorbij, voor we het weten vieren we alweer een 1e verjaardag. Maar laten we daar vooral nog even niet aan denken, en vandaag even stil staan bij hoe het nu met Milas gaat en welke ontwikkeling hij in de afgelopen maand heeft laten zien. Zoals elke maand doe ik dit aan de hand van 9 vragen.

Hoe oud is je kindje nu?

Vandaag 8 maanden dus!

Hoe lang is je kindje, en hoe veel weegt hij?

Het is al even geleden dat Milas bij het consultatie bureau geweest is om gemeten en gewogen te worden. De laatste keer kwam in de zes maanden update voorbij, en toen was Milas 69,5 cm groot. Inmiddels is hij vast en zeker wel wat gegroeid, maar ik weet dus niet precies hoeveel.

8 maanden

Ook het gewicht is al even geleden dat het officieel gewogen is, maar Alexander heeft laatst wel met hem op de weegschaal gestaan. Zijn gewicht zal waarschijnlijk ongeveer rond de 9 kilo uitkomen inmiddels!

Welke maat draagt je kindje?

Nog steeds dezelfde kleren als in de vorige update, dus groot vallende maatje 68 en maatje 74.

Krijgt je kindje borst- of flesvoeding? Hoe veel en hoe vaak?
Krijgt je kindje al vast voedsel? Wat gaaf je en hoe vaak?

Milas krijgt al die tijd natuurlijk al flesvoeding. In principe heeft hij nog steeds hetzelfde ritme als de vorige maand, waarbij hij ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds een flesje krijgt en verder gewoon zijn tussendoortjes plus een avondmaaltijd. Maar de laatste maand gebeurd het echter ook weer steeds vaker dat hij ’s nachts een flesje nodig heeft om door te kunnen slapen.

Wat zijn de laatste vorderingen in de ontwikkeling van jouw kindje? Wat heeft hij/zij kort geleden geleerd?

Wat de meest duidelijke ontwikkeling is, is dat Milas steeds beter zelfstandig kan zitten. Hij vindt het zelf erg leuk om te zitten en op die manier lijkt hij een stuk vrolijker en actiever te kunnen spelen. Hij houdt het nu nog maar echt heel kort vol, maar dit zal met de dag beter gaan vermoed ik!

8 maanden

Verder heb ik niet echt het idee dat hij momenteel veel ontwikkeling laat zien. Hij neemt er rustig zijn tijd voor. 🙂

Wat is het moeilijkste moment geweest afgelopen periode?

Waar ik vorige maand nog riep dat Milas een stuk vrolijker geworden was, vind ik dat hij wat dat betreft deze maand best wel een terugval laat zien. Soms maak ik me daar wel zorgen om. Hij kan soms zo gefrustreerd en boos doen, en ik kan nog niet echt duidelijk krijgen waarom of wat er dan aan de hand is. Alsof hij dan niet lekker in zijn vel zit.

De laatste maand wordt hij ook iedere nacht weer meerdere keren wakker, meestal zo’n drie keer per nacht. Soms werkt het om hem zijn tutje te geven en hij slaapt weer verder, maar lang niet altijd en hij heeft bijna iedere nacht wel weer een flesje extra nodig om weer in slaap te komen. Dit is vooral erg vermoeiend, en dan mag ik nog in mijn handjes klappen omdat Alexander er vaak uitgaat. In combinatie met Ninthe, waar we er ook nog regelmatig voor uit moeten, is dit natuurlijk best wel vermoeiend.

fotodagboekWat is het mooiste moment geweest afgelopen periode

De december maand is sowieso altijd wel een mooie periode wat mij betreft, en deze maand is dit dus wel extra speciaal omdat we nu de eerste feestdagen met Milas doorgemaakt hebben. Heerlijk genieten met zijn viertjes van deze mooie periode in het jaar!

En wat gewoon prachtig blijft, net als eerdere maanden, is de broer-zus band en hoe Milas en Ninthe op elkaar reageren. Om die twee samen te zien is gewoon echt een heerlijkheid!

fotodagboek

Dat was het weer voor deze maand! Wil je updates van eerdere maanden terug lezen? Kijk dan hier.

Liefs, Cindy

*Deze vragen uit de ‘mijn kind is .. oud’-tag zijn oorspronkelijk afkomstig van Welkom Baby’.*

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

 

Comments

comments

3 gedachten over “Milas 8 maanden!”

Leuk als je een reactie achterlaat!