2016

2016, een terugblik op het afgelopen jaar

Inmiddels staan we al een paar dagen met onze beide benen in het nieuwe jaar, maar hebben jullie nog een terugblik op 2016 van mij tegoed. Een bijzonder jaar met vele nieuwe en bijzondere momenten om op terug te kijken, zowel op persoonlijk als op blog gebied. Ik neem jullie mee terug naar het afgelopen jaar.

Het begin der beginnen

Het begon natuurlijk allemaal eind februari 2016. Het moment waarop ik deze blog gestart ben en waar ik sinds die tijd met grote regelmaat mijn verhalen met jullie deel. Waar ik met niks begon, heb ik inmiddels een leuk klein groepje lezers verzameld en ben ik blij dat jullie toch elke keer weer terug komen om hier te lezen! Bedankt daarvoor.

Als we even naar de statistieken kijken, dan zie ik dat een kleine 10.000 mensen het afgelopen jaar mijn pagina bezocht heeft. Bij elkaar hebben deze personen ervoor gezorgd dat mijn artikelen ruim 33.000 keer gelezen werden. En hoewel dit in vergelijking met vele andere blogs natuurlijk maar een kleinigheidje is, ben ik er zelf toch erg blij mee en vind ik het nog steeds bijzonder dat er elke dag wel mensen even op mijn pagina langs komen en de moeite lezen om te schrijven wat ik wil delen.

En samen met de groei in het afgelopen jaar, zijn er ook steeds meer leuke samenwerkingen om de hoek gekomen. Zo mocht ik het afgelopen jaar samenwerken met Sukhi, Mijn wondertje & ik, Saal-Digital, Oppassen.nl, Telefoonhoesjestore & Tropilex. Dankzij enkele van deze samenwerkingen heb ik ook toffe winacties kunnen organiseren. En hoe leuk is het wel niet om als bedankje voor de lezers soms van die toffe dingen te mogen weggeven! In 2017 hoop ik nog meer van zulke mooie samenwerkingen te mogen aangaan.

Persoonlijke hoogtepunten

2016

Maar ook op persoonlijk gebied is er natuurlijk van alles gebeurd het afgelopen jaar. Je kunt dit al van week tot week terug kijken in de fotodagboeken van het afgelopen jaar. Maar als ik moet spreken over het hoogtepunt van 2016, dan zal je dat natuurlijk niet verbazen dat dit de geboorte van Milas is. Dat kleine eigenwijze mannetje dat in stuitligging lag en ons toen al enkele hoofdbrekers bezorgde. Na meerdere draaipogingen rees dan ook de vraag: wordt het een keizersnede of stuitbevalling? Jullie hebben allemaal kunnen lezen hoe dat afliep en hoe ik hier achteraf op kon terugkijken.

Inmiddels lijkt dit echter allemaal alweer zo lang geleden, en is Milas ondertussen alweer 8 maanden oud. Het echte kleine baby’tje is al lang weer verdwenen, en het wordt al een hele knul. Een klein ventje dat bovenal dol is op zijn grote zus, Ninthe.

fotodagboek

Want laten we Ninthe vooral niet vergeten. Met haar hebben we het afgelopen jaar natuurlijk ook allerlei hoogtepunten meegemaakt. Wat dacht je van het feit dat we eindelijk een hele lange periode met twee operaties, gipsbroeken en spreiders een beetje achter ons konden laten? En hoewel haar heupen nog steeds niet in orde zijn, zit er in ieder geval nog steeds vooruitgang in en blijven we hopen op verder natuurlijk herstel, zodat operaties in de toekomst niet meer nodig hoeven te zijn!

Vooruitgang, maar ook zorgen

En wat waren we dan ook trots, toen Ninthe na deze hele periode eindelijk de motorisch zo lang verwachte sprongen ging maken. Het zelf los leren staan, het zetten van de eerste stapjes. En inmiddels is het een kleine eigenwijze peuter van 2 jaar die heerlijk rondrent, probeert te springen en gewoon net als iedere andere peuter eigenwijs linksaf loopt als jij rechtsaf wilt.

fotodagboek

Maar we hebben ook wel de nodige zorgmomentjes gehad met haar het afgelopen jaar. Het begon in juli, toen ze een week lang heel ziek was en uiteindelijk een longontsteking bleek te hebben. Na de nodige antibiotica knapte ze uiteindelijk gelukkig snel weer op. Maar eind augustus ging het weer mis en belandde we zelfs in het ziekenhuis. Hier moest ze toen twee nachtjes blijven, waarna we haar gelukkig weer in betere gezondheid mee naar huis mochten nemen. Om vervolgens in december weer met een longontsteking te maken te krijgen. En zelfs sinds die longontsteking is ze inmiddels weer twee keer ziek geweest, dus een beetje kwakkelen blijft het wel. We hopen maar dat het wat dat betreft in 2017 een stuk beter mag gaan!

Nog veel meer!

Naast al deze leuke en minder leuke momenten gebeurde er natuurlijk nog veel meer in 2016. Zo hadden we een bijzondere eerste, maar tevens ook laatste ontmoeting met de vader van Alexander. Daarnaast moesten we ook afscheid nemen van ons hondje Baloe, die ik soms nog steeds voor het raam verwacht als ik thuis kom en die nu hopelijk helemaal op zijn plek is bij zijn nieuwe baasjes. Verder hielden we ons bezig met zindelijkheidstraining, moest ik soms uit mijn comfortzone stappen, moesten we na een valpartij onverwachts met Ninthe haar eerste bezoekje aan de tandarts brengen, ging Ninthe over op haar peuterbed, en gebeurde er nog veel meer dan wat ik nu allemaal met jullie kan delen.

Al met al was het een bewogen jaar waarin veel gebeurd is. We kregen te maken met nieuw leven, maar ook met afscheid nemen. We hadden mooie en minder mooie momenten, waren gezond en soms ook ziek, hebben gelachen en soms ook gehuild. Maar 2016 was hoe dan ook een bijzonder jaar. Een prachtig jaar die we nu weer achter ons mogen laten, omdat 2017 begonnen is. Een nieuw jaar om met open armen te ontvangen. Een nieuw jaar waarin we hopelijk vooral veel mooie nieuwe herinneringen mogen creëren. Want dat is wat volgens mij het allerbelangrijkste is wat je aan je kinderen kunt meegeven: mooie, fijne en warme herinneringen. En ik hoop er hiervan nog veel met jullie te mogen delen, en dat jullie ook in 2017 met plezier blijven terug komen om hierover mee te lezen. Daarvoor nogmaals: bedankt!

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Bron afbeelding: Pixabay

Comments

comments

5 gedachten over “2016, een terugblik op het afgelopen jaar”

  1. Wat een jaar was dat hè. Ik kan een aantal dingen nog wel herinneren onder andere over de longontstekingen. De groei en ontwikkelings updates vind ik altijd erg leuk om te lezen! Veel blogplezier dit jaar!

Leuk als je een reactie achterlaat!