De 5 beste en slechtste van 2016

Als er weer een jaar voorbij is, is het leuk om bepaalde balansen op te maken. Wat er het afgelopen jaar allemaal zoal gebeurde konden jullie eerder al zien in het jaaroverzicht, waarin verschillende hoogte- en dieptepunten nog een keertje voorbij kwamen. Maar wat ik ook nog wel leuk vind is om nog even blogspecifiek terug te kijken op 2016. En dat doe ik aan de hand van de 5 best gelezen berichten, maar ook de 5 slechts gelezen berichten van 2016. Hier komen ze!

De 5 best gelezen berichten van 2016.
  1. Er is een artikel, wat echt met kop en schouders op nummer 1 staat. Ik schreef deze nog in de eerste maand dat mijn blog online stond en verbaasde me over het bezoekersaantal wat op dat moment massaal omhoog vloog, doordat het op meerdere plekken werd gedeeld. Het is een verhaal over wat er met een vluchtelingenmeisje gebeurde hier in Nederland. “Ook dit gebeurt er met kinderen in Nederland.” Dit artikel werd 3043 keer gelezen.
  2. Op de tweede plek een persoonlijke verhaal. Het verhaal over mijn ervaringen met de keizersnede. Hier deel ik het moment zelf, met foto’s die tijdens de keizersnede zijn gemaakt. “Mijn ervaring met de keizersnede #1: Het moment suprême.” Je merkt meteen het grote verschil met nummer 1, die massaal gedeeld werd. Want dit artikel op de tweede plek werd namelijk ‘slechts’ 446 keer gelezen.
  3. Op de derde plek komt de blog van de Nationale Mamabloggers Dag, waarbij een bloghop georganiseerd werd en je langs heel veel winacties kon hoppen. Zelf had ik ook een leuke winactie in petto. “Bloghoppen en heel veel winacties: Het is Nationale Mamablogger Dag!” Er kwamen 367 lezers op deze winactie af.
  4. Op de vierde plek komt een blog waarin ik meerdere voorlichtingsboekjes uitlicht waarmee je jouw kindje kunt voorbereiden op het gaan naar de crèche/opvang. “Naar de crèche? 5x Voorbereidingsboekjes.” Dit artikel werd 354 keer gelezen in het afgelopen jaar.
  5. Op de vijfde plek een stukje over ons bezoek aan de plastisch chirurg met een baby! Huh, wat? Je leest het in “Waarom Ninthe als baby naar de plastisch chirurg gestuurd werd.” Dit artikel werd tot slot 331 keer bezocht.
De 5 slechts gelezen berichten van 2016

Naast dat sommige berichten goed gelezen en ontvangen worden, heb je ook altijd berichten die het wat minder goed doen. Berichten die op de een of andere manier misschien de plank mis slaan, niet opgepikt worden of die de lezer gewoon wat minder interessant vindt. Het is ook leuk om deze berichten eens onder de loep te nemen, dus hier komen de 5 slechts gelezen berichten van 2016.

  1. Het slechts gelezen artikel was er eentje in het kader van de landelijke opschoondag 2016, waarbij het ging om het opruimen van zwerfafval plus tips. Dit werd maarliefst 6 keer gelezen, haha. “Landelijke Opschoondag: 4x tips om zwerfafval opruimen leuk te maken!
  2. Het volgende artikel wat het minst gelezen werd is er eentje over een van onze favoriete bezigheden, muziek maken. “Muziek op schoot: 5 tips voor je eigen muzieksessies!” Deze werd ook 6 keer gelezen.muziek maken
  3. Op de derde plaats eentje over een simpel familieuitje: “Boswandeling.” Dit word 8 keer gelezen.
  4. Op de vierde plek komt een recept. “Recept: Huisgemaakte frietjes.” Dit werd 9 keer gelezen.
  5. En dan tot slot op de vijfde plek iets wat ook 9 keer gelezen werd. Namelijk het allereerste fotodagboek dat er online kwam op Leven als Mama! “Fotodagboek: Week 10.

Wat opvalt bij de slechts gelezen artikelen, is dat ze allemaal uit de eerste maand stammen dat Leven als Mama is opgericht. Dus waarin ik net begon, de boel werd opgestart en er nog niet zo veel mensen van het bestaan af wisten. Eigenlijk geeft dit dus wel een beetje een scheef beeld. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe dit in 2017 zal gaan uitpakken, en wat dan de best en slechts gelezen artikelen zullen zijn! Dan krijg ik denk ik pas echt een goed beeld van wat jullie als lezer nou wel of niet interessant vinden om te lezen.

Wat is jouw favoriete artikel uit het afgelopen jaar?

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Bron uitgelichte afbeelding: pixabay

Comments

comments

Een gedachte over “De 5 beste en slechtste van 2016”

Leuk als je een reactie achterlaat!