9 maanden

Milas 9 maanden update: met een grote verandering, nachtelijke onrust en een bezoek aan de osteopaat.

Er zijn hier de afgelopen maand niet veel blogs online gekomen. Ik had een hoop leuke plannen voor een actieve nieuwe start in het nieuwe jaar, maar moest toch tot de conclusie komen dat 1 dingetje net even wat belangrijker was: rust. Aangezien Milas tegenwoordig nogal een nachtelijke spoker is, konden we rust ook wel goed gebruiken. Meer over de afgelopen maand met Milas, een grote omslag en hoe het nu met hem gaat lees je in deze 9 maanden update!

Hoe oud is je kindje nu?

Vandaag 9 maanden precies!

Hoe lang is je kindje, en hoeveel weegt hij?

Op 19 januari is Milas gewogen en gemeten bij het consultatiebureau. Hier kwam hij uit op 74 cm en een gewicht van 8775 gram. Qua lengte is hij hiermee net iets groter dan gemiddeld, en qua gewicht zit hij zo ongeveer precies op het gemiddelde.

Welke maat draagt je kindje?

Hier en door nog maatje 74, langzaamaan gaat het steeds meer over naar maatje 80.

Krijgt je kindje borst- of flesvoeding? Hoeveel en hoevaak? Krijgt je kindje al vast voedsel? Wat geef je en hoe vaak?

Milas krijgt nog steeds zijn flesjes, en natuurlijk ook vast voedsel. Eigenlijk eet hij inmiddels alles heel goed. Flesjes zouden we eigenlijk moeten afbouwen, maar de realiteit van de afgelopen maand is dat hij juist vaak weer een flesje extra krijgt, namelijk in de nacht. Op de meest dramatische nachten zelfs 2x per nacht een extra fles. Alles om hem nog maar eventjes te laten slapen …

Kort gezien ziet zijn ritme er tegenwoordig zo uit:

7u: papfles 180 cc
10u: fruit 200 gram
12u: 2 boterhammen zonder korst + flesje 90cc
15u: een babykoekje aangemaakt met wat water, of 2 baby rijstwafeltjes (dit vindt hij zelf eigenlijk echt te weinig, hij is er nooit blij mee dat zijn koekje op is!).
17u: avondmaaltijd 200g plus een beetje yoghurt toe.
19u: papfles 210 cc
’s nachts: extra fles 180 cc

9 maanden

Wat zijn de laatste vorderingen in de ontwikkelingen van je kindje?   Wat heeft hij/zij kort geleden geleerd?

In ieder geval is de afgelopen maand zijn eerste tandje doorgekomen! Voor de 9 maanden fotosessie met Winnie the Pooh was het (zoals je ziet) ook haast niet mogelijk om een foto te krijgen zonder dat hij met zijn vingers in de mond zit haha. Er zal vast snel nog wel meer aan zitten te komen!

Waar ik vorige maand nog dacht dat Milas met de dag beter zelfstandig zou kunnen gaan zitten, is dat eigenlijk nog steeds niet het geval. Als hij echt op iets gefocust is – bijvoorbeeld als we samen naar muziek op schoot gaan, wat hij super leuk vindt – dan kan hij best stil blijven zitten en dan gaat het goed. Maar zo niet, dan valt hij binnen no time weer achterover. Zelfstandig zitten is er dus echt nog niet bij.

Verder is hij wel beweeglijker geworden en actiever gaan rollen. Hij lijkt ook wat meer te gaan spelen. Maar echte grote sprongen in zijn ontwikkeling blijven nog achterwegen. Op het consultatiebureau vinden ze het ook elke keer maar op het randje wat Milas laat zien in zijn ontwikkeling. Fysiotherapie is al een paar keer ter sprake gekomen, maar nog niet echt doorgezet.

Wat de afgelopen keer bij de controle ook echt op viel, was dat hij speeltjes e.d. alleen maar met rechts aanpakte. Zijn linkerhand gebruikte hij niet. Hoewel het me al lang was opgevallen dat hij überhaupt niet zoveel van het vastpakken/vasthouden is en hij dit soms ook niet zo goed lijkt te kunnen, was het links/rechts verschil me nog niet eerder opgevallen. Dit is iets wat we nu in de gaten moeten houden. Over een maandje moeten we weer extra terug naar het consultatie bureau, tot die tijd proberen we zijn linkerkant te stimuleren. Mocht hij tegen die tijd nog hierin achterblijven, zullen ze hem waarschijnlijk toch gaan verwijzen voor fysiotherapie.

Wat is het moeilijkste moment geweest afgelopen periode?

Wat ik vooral moeilijk vond, is dat de onrust die Milas altijd al gekend heeft steeds meer leek te worden. In combinatie met de nachten die niet al te best blijven gaan, brak dat op een gegeven moment op. Ik kon mezelf er haast niet meer toe zetten om ’s nachts mijn bed alweer uit te komen. De helft van de tijd werd ik trouwens ook gewoon niet eens meer wakker – ik was gewoon te moe. Op een gegeven moment was ik er klaar mee en heb ik een afspraak gemaakt bij de osteopaat. En toen opeens brak de zon door!

Wat is het mooiste moment geweest afgelopen periode?

Ja, het is echt ongelooflijk maar waar. Van de ene op de andere dag verdween Milas zijn onrust overdag. Weg. Foetsie. Als sneeuw voor de zon verdwenen. We hebben nu al een week of 2 overdag een heerlijk vrolijk en tevreden mannetje! Zo is het al die maanden daarvoor nog niet geweest, en dit is natuurlijk dan ook bij uitstek het mooiste moment van de afgelopen periode!

Ook al ging het dus opeens spontaan goed, ik besloot toch wel om het bezoek aan de osteopaat door te laten gaan. Ik was toch wel benieuwd wat zij hierover te zeggen had. Ze heeft lichamelijk onderzoek gedaan en op basis daarvan was haar conclusie eigenlijk dat Milas de afgelopen maanden last gehad heeft van verborgen reflux. En nu is zijn maagklepje goed ontwikkeld, sluit het goed en heeft hij er dus geen last meer van. Dat kan verklaren dat hij zich daarom nu opeens stukken beter voelt en die onrust overdag verdwenen is!

Verder concludeerde ze bij haar lichamelijk onderzoek ook nog dat er meer spanning zat op de linkerhelft van zijn lichaam. Met zachte druk heeft ze deze spanning weg gehaald. Dit zou wellicht kunnen verklaren waarom hij zijn linkerarm minder actief inzet. Over een paar weekjes moeten we nog terug komen voor een tweede consult. Ik ben benieuwd of Milas tegen die tijd nog meer verandering laat zien!

Dat was het weer voor deze maand! Wil je updates van eerdere maanden terug lezen? Kijk dan hier.

Liefs, Cindy

*Deze vragen uit de ‘mijn kind is .. oud’-tag zijn oorspronkelijk afkomstig van Welkom Baby’.*

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

 

Comments

comments

6 gedachten over “Milas 9 maanden update: met een grote verandering, nachtelijke onrust en een bezoek aan de osteopaat.”

  1. Pingback: zithromax 250mg

Leuk als je een reactie achterlaat!